УЧЕЊЕ И ЗАБАВА

Програми за децу, младе и осталу публику

Програми посвећени едукацији деце, младих и остале публике организују се интензивно од 2004. год. У оквиру ових програма приређују се едукативна предавања, дечје радионице, панел-дискусије, вођења кроз изложбе… Програми су намењени самосталним посетиоцима и, у оквиру интерсекторске сарадње, институцијама образовања – основним и средњим школама.

Посебна пажња последњих година усмерена је на програм намењен деци предшколског и основношколског узраста, као на пр. ликовне радионице које су имале еколошки карактер  (Дрво ,2004; Као прво, разуми дрво 2012).

Од 2012. године развија се мултудисциплинарни и интерсекторски пројекат “Школе у Галерији, Галерија у школама“ коме је циљ да се кроз забавне едукативне и креативне радионице презентују уметничка дела из збирки Галерије и развија дечја креативност и склоност ка ликовној уметности, али и учвршћује сарадња са основним школама ( пројекти „Ловци на благо“ 2013 ; „Дечји кутак“ 2014;  „Са Надеждом кроз време“ 2015; „Прича о сликама“ 2016).

Програми намењени ученицима средњих школа: предавања о Венецији, Фиренци и Риму ( у сарадњи са чачанском гимназијом као припрема ученика за екскурзије у Италију) и предавања  о Рембранту и Каравађу из циклуса  “Великани светског сликарства“.

Као посебна прилика да се кроз допадљиву, атрактивну презентацију програма и уметничке акције публика додатно анимира у перцепцији музејског садржаја, Галерија учествује у манифестацији Ноћ музеја.

 
en_GBEnglish (UK)

Let's be in touch

Nadežda Petrović Čačak Art Gallery

Cara Dušana 6, Čačak

Phone +381 32 322 375