Слике и њихове тајне

 

Ремек-дела из збирки Уметничке галерије “Надежда Петровић“


  1. јул – 23. август 2019.

Уметничка галерија “Надежда Петровић“ је у форми џепног издања објавила публикацију у којој представља уметничка дела – слике из сопствених збирки које се по својој битности издвајају за увид у пресек дешавања на уметничкој сцени 20. века. Свака слика је представљена конкретном причом (име аутора, када и како је настала, узори, стил, правац, утицаји, приступ…), репродукцијом и основном биографијом аутора дела;

Дела обрађена у публикацији припадају различитим галеријским збиркама, различитим стилским правцима и уметничким поетикама, али су врло важна и као репрезент својих аутора, као репрезент уметничких праваца, а кроз призму дешавања на пољу ликових уметности ових простора дају увид у галеријску колекцију уопштено.  Основни циљ оваквог начина презентације дела из галеријских збирки јесте едукација најразличитије публике.

Изложбеном поставком истоименог назива, која заправо прати наведену публикацију, презентован је избор од 25 уметника (од укупно 28 презентованих у публикацији), а биографије и текстови ближе одређују наведеног аутора и важност конкретног експоната.

Током трајања изложбе у галеријском простору ће се приредити ликовне радионице.

en_GBEnglish (UK)

Let's be in touch

Nadežda Petrović Čačak Art Gallery

Cara Dušana 6, Čačak

Phone +381 32 322 375