Филмски и видео програм: Милутин Петровић

Нова сезона филмског и видео програма Уметничке галерије “Надежда Петровић“ почела је у понедељак, 5. новембра у 20 часова.

И овога пута, сваког понедељка до краја године, значајни теоретичари, критичари, уредници и кустоси представиће ауторе по свом избору. Теорија (критика), аутори и публика на једном месту разговараће о актуелном алтернативном и ангажованом филмском и видео стваралаштву у Србији и окружењу. Прве вечери, у већ познатој форми, чачанској филмској публици представио се Милутин Петровић, позоришни, филмски и телевизијски редитељ и култна личност београдске музичке сцене друге половине осамдесетих година XX века.

О стваралаштву Милутина Петровића у уводној речи говорила је Весна Перић, драмска и прозна списатељица, тв сценаристкиња и филмска критичарка, уредница Драмског програма Радио Београда. После уводне речи и кратког упознавања публике са ауторским радом и друштвеним ангажманом Милутина Петровића,  приказан је експериментални филм “Петља“. Било је то тек друго приказивање овог филма, после премијерног на Фестивалу “Алтернативе филм и видео“ у Дому културе “Студентски град“. Након пројекције, уследио је разговор са публиком.

 

Као и претходне 4 сезоне, програм се одвија под покровитељством Министарства културе и медија Републике Србије, а улаз на програме је бесплатан.

 
sr_RSСрпски језик

Будимо у контакту

Уметничка галерија Надежда Петровић Чачак

Цара Душана 6, 32000 Чачак

Тел. +381 32 322 375