Савремена уметност Чачка


25. јун 2020. 19.00 часова


У четвртак, 25. јуна у 19 часова у Уметничкој галерији ’’Надежда Петровић’’ у Чачку, отворена је изложба под називом ’’Савремена уметност Чачка’’. На изложби су представљени радови чачанских визуелних уметника који су почетком марта требали да буду постављени у руском граду Краснодару, у оквиру сарадње институција културе из два града (УГ ’’Надежда Петровић’’ и Државног музеја ’’Коваленко’’ из Краснодара).
О успостављеној сарадњи и плановима за будућност, говорио је Бранко Ћаловић, директор УГ ’’Надежда Петровић’’. Концепт изложбе, избор аутора и изложене радове, публици је представила Марија Радисавчевић, кустоскиња УГ ’’Надежда Петровић’’ и, уз кустоса Даниела Микића, коауторка ове изложбе. Уз најаву интензивирања сарадње између градова Чачак и Краснодар, као и подршци коју Град Чачак пружа институцијама и ванинституционалном деловању у области културе, Изложбу је званично отворио Владан Милић, помоћник градоначелника за друштвене делатности.
Изложба се може посетити сваког радног дана од 10 до 20 часова (осим понедељка), а суботом и недељом од 10 до 14 часова, све до 2. августа 2020. године.
Молимо Вас да поштујемо мере опреза у заштити Цовид – 19.
Растојање у затвореном простору најмање 2м.
Ношење маске је обавезна.
Дезифицијенс за руке и обућу се налази испред улаза у Галерију.
Групне посете су ограничена на 10 особа.
Будимо одговорни.