25. Међународнa ликовнa колонијa „Погановски манастир“

У Галерији “Методи Мета Петров“ у Димитровграду јуче је отворена изложба ликовних радова са прошлогодишње, 25. Међународне ликовне колоније „Погановски манастир“ и представљен зборник радова настао поводом јубиларног издања Колоније, који је недавно изашао из штампе и чији је уредник историчар уметности др Јелена Павличић. Овим догађајем, коме су присуствовали учесници овогодишње Колоније и поштоваоци уметности, званично је отворено 26. издање ове културне манифестације.

Вече посвећено ликовној уметности започело је поезијом Елизабете Георгиев, која је између осталог скренула пажњу на чињеницу да је мало средина које се могу похвалити културном традицијом какву негује Димитровград – који ове године обележава читавих 130 година културе.

Присутнима су се обратили рецензент публикације Јулка Маринковић, музејски саветник Уметничке галерије „Надежда Петровић“ у Чачку, проф. др. Драган Булатовић, историчар уметности и др. Јелена Павличић.

 

опширније: http://far.rs/index.php/sr/2018/09/11/u-dimitrovgradu-zvanicno-otvorena-26-medunarodna-likovna-kolonija-poganovski-manastir/